Našem sindikatu podršku u borbi dao je i sindikat kontrolora letenja iz Bosne i Hercegovine:

sindikat-kontrolora-letenja-u-bosni-i-hercegovini-logo

Poštovane kolege,

Nakon čitanja saopštenja za javnost sa naslovom “ Ugrožena je bezbednost vazdušnog prostora Srbije i Crne Gore”, na zvaničnoj web stranici vašeg Sindikata, dana 03.12.2019. godine, obraćamo vam se sa namjerom da makar ovim putem izrazimo punu podršku Sindikatu i kolegama kontrolorima zračnog prometa Srbije i Crne Gore.

Smatramo da je opasno, nepotrebno i nadasve sramotno da se u našem poslu, u kojem se sigurnost cjelokupnog zračnog prometa uvijek stavlja na prvo mjesto, zdravlje samih kontrolora zračnog prometa do tolike mjere zanemaruje, a sve navedeno u vašem saopštenju ukazuje upravo na to, te sa potpunim pravom tvrdite da se umanjuje i nivo sigurnosti cjelokupne zračne plovidbe, na šta naša profesija nikada nije pristajala.

Sigurni smo da kontrolori zračnog prometa Srbije i Crne Gore svoje zadatke u potpunosti obavljaju u skladu sa domaćim i međunarodnim propisima i zakonima, te se od poslodavca očekuje potpuno isto, a što se sudeći po vašem saopštenju ne dešava.

Nadamo se da ćete istrajati u borbi i naći način da poslodavcu pojasnite ozbiljnost situacije u kojoj se nalazite, i da će se poduzeti adekvatne mjere i radnje na uklanjanju svih navedenih problema.

Srdačan pozdrav

Sindikat kontrolora letenja u Bosni i Hercegovini